fbpx
Nederlands

Camping Letni Den ligt op de grens tussen Oostenrijk en Tsjechië in het zonnige zuid Moravië. Talloze landweggetjes leiden naar schilderachtige plekjes, waar je zonder geraas van auto’s in alle rust kunt picknicken. Het moravische hoogland kent een landklimaat met warme zomers. “Letni Den” betekent dan ook letterlijk “zomerse dag”. Het heuvellandschap bereikt hier wel hoogtes van 837 meter.  

Laat de Letni Den app je helpen de leukste en nuttige plekken te vinden in de omgeving. Ben je onderweg en je wil lekkere broodjes bestellen voor de volgende dag dan komt deze app ook van pas.

česká-kanada
photo-top-2
photo-top-3
Czech canada
CesKanada-123-Vysokykamen-D6057
landstejn
MP_18_Ceska-Kanada_Trnka_R610478
photo-top-1
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8
Gemiddeld 25 graden
Gemiddeld 25 graden
Photo

Wist je dat....

Gemiddeld 25 graden

De camping ligt beschut in de vallei waardoor de temperaturen overdag nog hoger liggen. Juli en augustus zijn de warmste maanden. In Zuid Moravië ligt de gemiddelde temperatuur dan rond de 25 graden. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen. Een dikke deken is zeker aan te raden.
In de regio waar de camping ligt (Zuid Moravië) valt gemiddeld 440 ml. neerslag en is daarmee het warmste en droogste gedeelte van het land.

Gezelligste familie uitstapjes

  • Stuwmeer Vranov
  • Stadje Telc (Unesco)
  • Dierentuin Jihlava
  • Stoomtrein trip Slavonice
  • Kasteel Landstejn
  • Zwembad Dacice

Favoriete ijssalon in de buurt

  • Italiaanse ijsboer in Slavonice
  • Softijs kraam op plein Dacice
  • ijssalon Telc
  • En natuurlijk onze eigen Letni Den ijsjes!
Camping
Camping
Camping
Camping
Previous Next
1 2 3 4

Slavonice

8 km vanaf de camping. 

Slavonice ligt in het grensgebied tussen Oostenrijk en Tsjechië en is pas sinds 1991 toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Het stadje ademt een authentieke sfeer. Liefhebbers van architectuur vinden er prachtige gevels met bijbelse taferelen. Slavonice telt vele restaurants waar tegen geringe vergoeding een echte goede Tsjechische maaltijd wordt geserveerd.

Dacice

9 km vanaf de camping. 

Dacice is een historische handelsplaats. Oude geschriften uit de 11e eeuw maken al melding van de stad. Maar Dacice is vooral bekend geworden door de uitvinding van het suikerklontje. Een plaatselijke suikerfabriek produceerde in 1849 het eerste exemplaar. Een monument in het midden van de stad herinnert aan deze vondst. Het stadje heeft leuke  winkeltjes en restaurantjes.

Telc

20 km vanaf de camping.

Telc is een architectonisch juweel. Niet voor niets staat het op de lijst van culturele erfgoederen van Unesco. Het centrum is van indrukwekkende schoonheid. Je vindt hier adembenemende sculpturen, prachtige fonteinen en bijzondere gevels. Wat je jezelf beslist niet mag ontzeggen is een bezoek aan de kenmerkende zuilengalerijen.

ER OP UIT....

Vanaf Letni Den kun je uitstapjes maken naar de idyllische en historische stadjes in de omgeving zoals Slavonice, Dacice, Telc en het Oostenrijkse Waidhofen an der Thaya.

2x de bocht om en je bent in Oostenrijk. Een bezoekje is zeker de moeite waard. Even een hele andere cultuur proeven in de "pünktliche" dorpjes en winkeltjes. De "iets bekendere taal" en gewoon met Euro's betalen geeft leuke afwisseling van je vakantie. Het water van de rivier de "Dyje" vindt zijn weg door de verstilde natuur en mondt, na een lus door Oostenrijk te hebben gemaakt, uit in het stuwmeer Vranov. Langs deze rivierroute zijn prachtige eeuwenoude burchten te vinden.

De christelijke familiecamping Letni Den is omgeven door bossen en velden en ligt aan de oever van de rivier de "Dyje". De camping ligt op een hoogte van 442 meter. De gebouwen van Letni Den gelegen op het terrein van een voormalig jachtslot, maakten vroeger deel uit van het landgoed behorende bij het paleis dat in het dorp Stare Hobzi ligt. Voor meer geschiedenis en historische achtergronden kun je kijken op: Tsjechische achtergronden.

Photo
Photo
Photo
Photo
Previous Next
1 2 3 4

Praag & Wenen

Topografisch gezien ligt camping Letni Den precies tussen de 2 wereldsteden Praag en Wenen. Met 2 uur rijden met de auto kun je makkelijk en veilig parkeren bij een P+R voor de stad. De goede metro aansluiting naar het centrum die makkelijk en betaalbaar zijn, zijn voor de kinderen een avontuurlijke start van jullie dag-uitje. Bij de receptie zijn gratis stadsplattegronden en metrokaarten te verkrijgen.

Praag: de Gouden Stad

Praag wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Europa en het historische centrum staat op de Wereld erfgoedlijst van UNESCO. De vele bezienswaardigheden sieren de hele stad. Van de Praagse Burcht tot de Karelsbrug, alles is even indrukwekkend. Het historische centrum van Praag is gebouwd tussen de 11e en 18e eeuw en heeft nog steeds dat authentieke karakter. Praag had in de middeleeuwen een belangrijke rol in het verspreiden van het christendom en de daarmee samenhangende stedenbouw. Later trok de stad architecten vanuit heel Europa aan, die de stad tot een zeer aantrekkelijke hoofdstad met diverse stijlen maken.

Wenen: een bezoek meer dan waard!

De tijd van het machtige rijk Oostenrijk-Hongarije en de Habsburgse heersers is allang voorbij, maar Wenen ademt nog de sfeer van die tijd. Met de val van het communisme in Oost-Europa speelt de Oostenrijkse hoofdstad nu ook weer een rol van betekenis als de Poort naar het Oosten. Het is een zeer plezierige stad om een hele dag in door te brengen: prachtige paleizen en andere gebouwen in barokstijl, fraai aangelegde tuinen, pretpark, de klassieke muziek die met Wenen verstrengeld is en niet te vergeten het “Schönbrunn” paleis. Het Schönbrunn is een echte aanrader omdat het bekend staat als het zomerpaleis van keizerin Sisi.

Train
Kom de stad verkennen!
Kom de stad verkennen!